Το ΠΑΚΟΕ, εάν βέβαια τα στοιχεία που αναφέρονται πιο κάτω είναι τεκμηριωμένα, καταγγέλλει τις τακτικές αυτές της περιφέρειας που εφαρμόζει τη ρήση «άρτος και θεάματα» παραγνωρίζοντας τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα ρέματα και παραρέματα, στο Μάτι, στη Μάνδρα, στον Σαρανταπόταμο μιας και η Ελευσίνα θα είναι από 01-01-2020 η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο Γιάννης Πρωτούλης κατήγγειλε την ευκολία με την οποία η Περιφέρεια Αττικής δίνει χρήματα για αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις ενώ για πιο σοβαρά θέματα, όπως η μεταφορά μαθητών, «μετράει και τα ψιλά».  Τόνισε το ότι η Περιφέρεια δίνει 754.000 ευρώ σε μία συνεδρίαση για δημόσιες σχέσεις είναι προκλητικό καθώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και βαφτίζονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Σχετικά με τη συνεργασία με το κανάλι «Attica TV» για την οποία θα δαπανηθούν περισσότερα από 210.000 ευρώ σημείωσε ότι «το κανάλι έρχεται να καλύψει όχι την προβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών αλλά προπαγανδιστικές ανάγκες της διοίκησης».

Και αυτά τη στιγμή που παραμένουν ανοιχτά όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια του πληθυσμού, όπως τα απορρίμματα, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα ρέματα και η αντισεισμική προστασία. Όλα αυτά τα ζητήματα απαιτούν τεράστια κονδύλια. Προκειμένου όμως για φιέστες, για προβολή και για διαφημιστικές καμπάνιες πάντα βρίσκονται διαθέσιμοι πακτωλοί χρημάτων.