Το ΠΑΚΟΕ χρόνια τώρα έχει ταχθεί υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και γενικά των ΑΠΕ. Όμως εάν αυτές εγκαθίστανται άτακτα και χωρίς τις απαιτούμενες ΜΠΕ τότε είμαστε «κατά» αυτής της τακτικής. Τώρα όσο αφορά τον συγκεκριμένο δασάρχη έχουμε πάρα πολλά για τη «γούνα» του που θα τα στείλουμε στον εισαγγελέα.

Κατόπιν αντιδράσεων των δημάρχων, φορέων, κατοίκων και πρωτοβουλιών της περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών στα Άγραφα, διακόπηκαν – τουλάχιστον προσωρινά – οι χωματουργικές εργασίες που επιχείρησε να ξεκινήσει η μία εκ των δύο κατασκευαστριών εταιρειών σε σημείο της οροσειράς «Νιάλα». Όμως ο δασάρχης που έδωσε το πράσινο φως για την  έναρξη των εργασιών της εταιρείας, παραβλέποντας όρο που είχε τεθεί από το ΣτΕ, απαγορεύει την αποκατάσταση του χώρου από τις παράνομες εργασίες που έγιναν, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα ευρυτανικών συλλόγων.

Φορείς ευρυτανικών συλλόγων που αντιτίθενται στην εγκατάσταση των αιολικών τονίζουν ότι το Σεπτέμβριο έγιναν μη νόμιμες και βλαπτικές χωματουργικές εργασίες που προκάλεσαν εκτεταμένες εκβραχύνσεις και πρόκληση βλαβών σε εδάφη προστατευόμενα από τη NATURA 2000.  Ακολούθως ζήτησαν από το δασάρχη Καρπενησίου να τους δοθεί άδεια προκειμένου να προχωρήσουν σε βελτίωση και αποκατάσταση των βλαβών με προσθήκη εδαφοβελτιωτικού , όπως κοπριά, κόμποστ κ.λ.π και σπόρων.

Σε αυτό το αίτημα ο δασάρχης απάντησε αρνητικά καθώς υποστήριξε ότι οι παραπάνω εργασίες προβλέπονται στις εγκρίσεις που έχει πάρει η εταιρεία και δεν είναι παράνομες.  Αυτή η απάντηση του δασάρχη ήταν αναμενόμενη καθώς πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών στη Νιάλα παρά την απόφαση του ΣτΕ όπου ετίθετο ως όρος η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ) κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Το παράξενο είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος επέτρεψε την έναρξη των εργασιών της εταιρείας , αλλά σε έγγραφό του προς αυτή βεβαίωνε ενυπογράφως και επισήμως ότι «…χωρίς την έγκριση ΕΟΑ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μπορεί να προχωρήσει καμία εργασία εγκατάστασης είτε του κυρίως έργου είτε των συνοδών έργων, όπως οδοποιία. Γεννιέται όμως έτσι το ερώτημα   τι άλλαξε και μετέβαλε ο δασάρχης την άποψη του;