Για τα παρακάτω στοιχεία το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. είναι κάθετα εναντίον του ατμίσματος, και φυσικά, και του καπνίσματος. Το κάπνισμα έχει αποδειχθεί καρκινογόνο, το άτμισμα στα λίγα χρόνια της δοκιμαστικής του πορείας αρχίζει να δίνει τα ενοχοποιητικά του σημάδια για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Με την ευκαιρία αυτή, το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. επικροτεί τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την απαγόρευση του καπνίσματος και του ατμίσματος.

Ένας κάτοικος του Κάνσας, άνω των 50 ετών, που έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα και ο οποίος φαίνεται να έχασε τη ζωή του στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη μυστηριώδη πνευμονική ασθένεια που σχετίζεται με το άτμισμα, έγινε αφορμή να γίνει γνωστό ότι οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν περισσότερα από 450 κρούσματα ασθένειας σε 33 πολιτείες.

«Ήρθε η ώρα να σταματήσετε το άτμισμα. Αν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο, σας παρακαλούμε, σταματήστε», προέτρεψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Κάνσας, Δρ. Λι Νόρμαν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η έρευνα που διεξάγουν από κοινού το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει συνδέσει την ασθένεια με κάποιο συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Τα συμπτώματα της ασθένειας περιλαμβάνουν δύσπνοια, πυρετό, βήχα και εμετούς. Κάποιοι έχουν επίσης αναφέρει πονοκεφάλους, ζάλη και πόνους στο στήθος.

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα οποιουδήποτε είδους μέχρι να μπορέσουν οι επιστήμονες να διαχειριστούν καλύτερα την ασθένεια, για την οποία δεν γνωρίζουν αρκετά.

Κατηγορίες: KATAΝΑΛΩΤΗΣ