Η «Μονσάντο» αποζημιώνει με δικαστική απόφαση με 2 δις. δολάρια καρκινοπαθείς.

Θρασείς οι εγκληματίες της Bayer  και της Μονσάντο. Ευτυχώς που υπάρχουν και αδιάβλητοι – αδιάφθοροι δικαστές.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ευρέως το επικίνδυνο και καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο «Roundup». Γι’αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και το ΠΑΚΟΕ αρχίζει εμπεριστατομένη έρευνα για την χρήση του καρκινογόνου αυτού φυτοφαρμάκου που καταλήγει μέσω της τροφικής αλυσίδας στα στομάχια μας και ιδιαίτερα των παιδιών.

Η γλυφοσάτη που ευρέως κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι απαγορευμένη ουσία σε χώρες της Ε.Ε. και στην Αμερική.

Οι καρκίνοι που καταγράφονται στην Ελλάδα από το 2007-2015 είναι πάρα πολλοί σε σχέση με άλλες χώρες.

Το ΠΑΚΟΕ συνιστά προσοχή στους αγρότες και στη διατροφή ιδιαίτερα των παιδιών μας.

Η εταιρεία «Μονσάντο», η οποία έχει εξαγοραστεί εδώ και ένα χρόνο από τον γερμανικό όμιλο «Bayer», δέχτηκε ένα πλήγμα από τους ενόρκους δικαστηρίο στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ καθώς υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση και πρόστιμα πλέον των δύο δις. δολαρίων σε ζευγάρι που πάσχει από καρκίνο κάτι που αποδίδεται στη χρήση του ζιζανιοκτόνου «Roundup». Αυτή είναι η τρίτη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της «Μονσάντο».

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η εταιρεία πρέπει να καταβάλει ως αποζημίωση 18 εκ. δολάρια στον Άλβα Πίλιοντ , 37 εκ. δολάρια στην Αλμπέρτα Πίλιοντ  και ένα δις. δολάρια στον καθένα ως τιμωρητικά ποσά πέραν της αποζημίωσης, διότι η εταιρεία δεν φρόντισε να προειδοποιεί επαρκώς τους πελάτες της για τους κινδύνους που συνεπάγονταν η χρήση του ζιζανιοκτόνου για την ανθρώπινη υγεία και για αμέλεια.

Η διοίηση της «Bayer» προσανατολίζεται να ασκήσει έφεση καθώς υποστηρίζει ότι οι μελέτες που εκπόνησαν επιστήμονες της «Μονσάντο» και άλλοι, απέδειξαν ότι η γλυφοσάτη και το «Roundup» δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η «Μονσάντο» φέρεται ότι «φακέλωσε» εκατοντάδες ανθρώπους στη Γαλλία, δημοσιογράφους, πολιτικούς και επιστήμονες, ανάλογα με τη στάση που κρατούσαν απέναντι στα ζιζανιοκτόνα – και κυρίως για τη γλυφοσάτη – χρησιμοποιώντας κάποιες φορές ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Το «France 2» ανέφερε ότι μπόρεσε να λάβει «εμπιστευτικά» ενημερωτικά αρχεία που φέρουν την υπογραφή εταιρειών δημοσίων σχέσεων που συνεργάζονταν με την «Μονσάντο». Σε ένα από αυτά τα έγγραφα αναφέρονται οι «πρωταγωνιστές» της δημόσιας αντιπαράθεσης για τα ζιζανιοκτόνα στη Γαλλία ανάλογα με την επιρροή του καθενός. Βαθμολογεί τον καθένα (από 0 έως 5) για τη στάση του πάνω σε θέματα όπως οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί και τα ζιζανιοκτόνα. Επίσης, σε άλλο έγγραφο παρουσιάζονται οι 74 «πρωταρχικοί στόχοι» χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες: οι «σύμμαχοι», οι «πιθανοί σύμμαχοι προς στρατολόγηση» , αυτοί που πρέπει να «εκπαιδευτούν» και οι «υπό παρακολούθηση».

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ