Ευτυχώς που πριν τις εκλογές γράφονται και λέγονται μερικές πραγματικές αλήθειες. Το ΠΑΚΟΕ που έχει πραγματοποιήσει πολλές μελέτες στον Βόλο, πιστεύει ότι τα μεγάλα «αγκάθια» του Βόλου είναι η διαχείριση -χωρίς καύση- των σκουπιδιών αλλά και το τσιμεντάδικο. Πώς θα το λύσουν οι «εγκέφαλοι» των κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης του Βόλου θα το δούμε μετά τις εκλογές. Πάντως δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και ο Βόλος να θεωρείται η πόλη με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα.

Η υποψήφια δήμαρχος Νάνσυ Κάπουλα αναφέρει ότι στην πόλη του Βόλου δεν έχει γίνει κανένα έργο τα τελευταία τέσσεραμιση χρόνια. Σύμφωνα με την κυρία Κάπουλα χάθηκαν 40 εκ. ευρώ για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων. Επίσης χάθηκαν 14 εκ. ευρώ από το έργο αντικατάστασης αγωγών για ποιοτικότερο νερό , εξαιτίας της άτυχης μελέτης καθώς ο εργολάβος δεν μπορεί να εφαρμόσει την μελέτη. Έχει αντίστοιχο θέμα με βάθος εκσκαφής και βρίσκει άλλα δίκτυα. Έγινε με λάθος τρόπο η μελέτη και δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο και προτιμά να εκπέσει η εγγυητική του.

Η υποψήφια του Δήμου Βόλου λέει πως το μόνο που μένει είναι να ξαναδιεκδικήσουν τα χρήματα να μπούνε στον ίδιο κωδικό. Οι κυκλικοί κόμβοι είναι έργο 1 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο βάσει του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Ως ΤΕΕ πριν ενάμιση χρόνο είχαμε πει ότι δε θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος για τη μονάδα απορριμμάτων και επί ενάμιση χρόνο κάνανε μελέτες. Το Υπουργείο τους απάντησε ότι δε μπορεί να χρηματοδοτηθεί η μονάδα παραγωγής καυσίμων, αλλά η χρηματοδότηση αφορά μόνο την κατασκευή εργοστασίου για ανακύκλωση. Αυτό που τους είπαμε εμείς πριν από 1,5 χρόνο και μας χλευάζανε».

Η κα. Κάπουλα τονίζει πως απορρίφτηκε ο φάκελος που προτείνανε για τη σχολική στέγη, καθώς πολλά σχολεία μετρούν παλαιότητα από τη δεκαετία του 1960.

Επίσης αναφορά έκανε και σε απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς δημοτικών συμβούλων.