Αυτά τα καταγράφει… ο ΕΦΕΤ. Επειδή όμως από τα στοιχεία που σαράντα χρόνια παράγει το ΠΑΚΟΕ, η «όποια» εντατικοποίηση είναι πάντοτε σε βάρος του καταναλωτή και αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι:

  1. Η παράνομη ελληνοποίηση των αμνοεριφίων από τις γύρω χώρες πάντοτε εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.
  2. Η ανεξέλεγκτη διακίνηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων είναι πάντοτε σε βάρος αφενός της υγείας και αφετέρου της «τσέπης» του καταναλωτή.
  3. Ποιος ελέγχει όλη αυτή τη «σοκολατομανία» των καταναλωτών, που στο βωμό του κέρδους οι βιομήχανοι χρησιμοποιούν επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα παράγωγα σοκολάτας;

Όλα αυτά και πολλά άλλα δηλώνουν την ανεπάρκεια του ΕΦΕΤ εξαιτίας της υποστελέχωσής του για τη σωστή διαχείριση της προστασίας του καταναλωτή.

Ενόψει του Πάσχα ο ΕΦΕΤ εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά τροφίμων με στόχο το όφελος του τελικού καταναλωτή.  Επίσης με άξονα την πληρέστερη ενημέρωση και την προστασία του καταναλωτικού κοινού , ο ΕΦΕΤ γνωστοποιεί στους καταναλωτές χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που θα καταναλωθούν την γιορτινή αυτή περίοδο.

Κατηγορίες: ΔΙΑΤΡΟΦΗ