Αθήνα 06/08/2015
Αρ. Πρωτ.: 7916

 

Προς τον κύριο Πάνο Σκουρλέτη

Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Κοινοποίηση : 1) Γραφείο Πρωθυπουργού

2) Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου

3) Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Γιάννη Βασιλείου

4) κ. Κων/νο Μπακογιάννη Περιφερειαρχη  Στερεάς Ελλάδας
Κύριε Υπουργέ,

 

Σας αποστέλλουμε μια σειρά θεμάτων που υποχρεωτικά δεν θα πρέπει να ξεφύγουν  της προσοχής σας, αλλά και της άμεσης παρέμβασης σας.

 

1o ΘΕΜΑ : ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Η πρόσφατη πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της παράνομης εταιρείας «Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε» στον Ασπρόπυργο, γέμισε όχι μόνο με οργή, αλλά και με ανησυχία όχι μόνο τους περίοικους, αλλά και τους κατοίκους της Αττικής εν γένει, καθώς για αρκετές μέρες καίγονταν υλικά τα οποία άφηναν στην ατμόσφαιρα πολύ επικίνδυνες για την δημόσια υγεία χημικές ουσίες.

Το τι κάηκε εκείνες τις ημέρες, και πόσο μεγάλες για την υγείας μας θα είναι οι επιπτώσεις, ακόμα δεν το γνωρίζουμε τελικά. Οι μετρήσεις και οι έρευνες διεξάγονται ακόμα έτσι ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΚΟΕ έχει ήδη κάνει λόγο και για μια δεύτερη «τοξική βόμβα» στην περιοχή. Πρόκειται για το εργοστάσιο της Εταιρείας Χούμας ΑΒΕΕ που δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση μπαταριών. Ας ελπίσουμε να εισακουστούμε αυτή τη φορά για να μην δούμε τα χειρότερα…

Εμείς, σας επισυνάπτουμε σελίδες του πρόσφατου τεύχους της εφημερίδας μας (ΟΙΚΟ-νομία), που αφορούν στο θέμα, προκειμένου να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα
Ωστόσο το ΠΑΚΟΕ που εδώ και καιρό είχε κάνει λόγο για το παράνομο εργοστάσιο (που δεν πληρούσε με …εγκληματική «συνέπεια» κανένα μέτρο ασφαλείας, με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης)  κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου θέτει καίρια ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης:

  1. Γιατί δεν ελέγχθηκε από το Υπουργείο και την Περιφέρεια Αττικής η μονάδα αυτή για την λειτουργία της;

 

  1. Γιατί δεν πήρατε άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αντιμετώπιση των βραχυ-μεσοπρόθεσμων επιπτώσεων;

 

  1. Ποια απαραίτητα μέτρα, σχέδια και έλεγχοι θα ληφθούν για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των εργαζομένων;

 

  1. Ποια είναι τα αποτελέσματα της καταγραφής των βιομηχανικών εμπορικών αποβλήτων των συσκευασιών (ΒΕΑΣ) για τα  υλικά που έχουν ολοκληρωτικά ή ένα μέρος τους καεί και εάν αυτά έχουν περιληφθεί στα αποτελέσματα δράσης της εταιρείας;

Περιμένουμε άμεσα την απάντηση σας

 
2o ΘΕΜΑ : ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ… ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Το πολύ σοβαρό θέμα των αυθαιρέτων, που απασχολεί τουλάχιστο 20 χρόνια την χώρα και με έναν περίεργο τρόπο είτε «κουκουλώνεται», είτε «εμφανίζονται» ξαφνικά «πόρτες» και «παράθυρα» στο νόμο ευνοώντας τους παρανομούντες, θα πρέπει να λήξει ΕΔΩ!

Ελπίζουμε ότι με τον νέο αυστηρό νόμο που τίθεται σε εφαρμογή θα πάψουν τα φαινόμενα αυθαίρετων κτιρίων στην καρδιά των δασών και βουνών!

Επισυνάπτουμε αντίστοιχες σελίδες του πρόσφατου τεύχους της εφημερίδας μας (ΟΙΚΟ-νομία) που αφορούν στο θέμα.

Το ΠΑΚΟΕ από την μία καταγγέλλει όλο αυτό το παράνομο κύκλωμα στα αυθαίρετα και από την άλλη προτείνει:

  1. 1. Άμεση ενημέρωση των πολιτών ότι το θέμα των Αυθαιρέτων έκλεισε οριστικά. Δηλαδή εφεξής δεν θα μπορεί καν η Πολιτεία να εκδώσει Νόμους ρύθμισης αυθαιρέτων.
  2. Οποιοδήποτε αυθαίρετο έχει η πρόκειται να κτισθεί θα κατεδαφίζεται χωρίς άλλη διαδικασία και ταυτόχρονα θα πληρώνονται και τα αναλογούντα πρόστιμα.
  3. Έλεγχος και παρακολούθηση όλων των κατασκευών κατά την περίοδο της κατασκευής αλλά και μετά κατά την περίοδο της λειτουργίας τους.
  4. Ορισμός των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών των ιδιοκτητών, μηχανικών, δημοσίων υπηρεσιών, που εμπλέκονται στην κατασκευή.
  5. Να μην επιτρέπεται στην Πολιτεία να θεσπίζει νόμους που ρυθμίζουν αυθαίρετες κατασκευές, ώστε η κόκκινη γραμμή της 28-7-2011 που προβλέπει ότι θα κατεδαφίζεται οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή μετά την ημερομηνία αυτή να ισχύει για πάντα και να μην μπορεί να τροποποιηθεί.

 
3o ΘΕΜΑ: ΑΥΛΙΔΑ –ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η Αυλίδα μια περιοχή με πλούσια πολιτισμική ιστορία και μέχρι πρόσφατα με αξιόλογο φυσικό κάλλος, κινδυνεύει να γίνει ακατάλληλη για διαμονή αν και έχει χαρακτηριστεί τουριστική!

Ο λόγος οι βαριές βιομηχανίες που παράνομα φιλοξενούνται στην περιοχή, δημιουργώντας ανήκεστη βλάβη στο περιβάλλον.

Το δισέλιδο που επισυνάπτουμε από το πρόσφατο τεύχος της εφημερίδας μας (ΟΙΚΟ-νομία) επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει άμεσα το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.

 

4o ΘΕΜΑ: ΑΣΩΠΟΣ – ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΩΠΕΙΑΣ ΛΕΚΑΝΗΣ – ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Το έγκλημα στον Ασωπό συνεχίζεται χρόνια τώρα, ενώ οι κατά καιρούς «σωτήρες» του έχουν «φάει» αρκετά χρήματα!

Είναι καιρός το έγκλημα που συντελείται στον Ασωπό να σταματήσει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του τόπου να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα σε δραστικά μέτρα.

Οι επισυναπτόμενες σελίδες που ακολουθούν και αφορούν στο θέμα λύνουν τις όποιες απορίες, καθώς ξετυλίγουν το «κουβάρι» της υπόθεσης του Ασωπού από την αρχή.

Σας παρακαλούμε να ασχοληθείτε με το θέμα άμεσα, καθώς οι οικολογικές επιπτώσεις στην περιοχή είναι ήδη καταστροφικές

 

Επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα δημοσιεύματα.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του ΠΑΚΟΕ

 

Ο Πρόεδρος                Παναγιώτης Χριστοδουλάκης          Πανεπιστημιακός

Ο  Αντιπρόεδρος         Θάνος Πετρογάννης           Πολ. Μηχανικός

Ο Γενικός Γραμματέας    Κων/νος Σολδάτος  Ιατρός

 

06-07-ΑΥΘΑΙΡΕΤΩ

ΣΕΛ8 ΑΥΛΙΔΑ

ΣΕΛ9 ΑΥΛΙΔΑ

ΣΕΛ10 ΑΣΩΠΟΣ

ΣΕΛ11 ΑΣΩΠΟΣ

12-14-Aspopirgos