Ένα πρωτοποριακό σύστημα αφαλάτωσης ελληνικής επινόησης και κατασκευής, υπόσχεται να κάνει την αφαλάτωση απόλυτα «φιλική» με το περιβάλλον.

Αν και η αφαλάτωση είναι μια αποτελεσματική λύση για την λειψυδρία, έχει ένα υψηλό οικολογικό «αντίτιμο». Κατά την επεξεργασία του θαλασσινού νερού για να παραχθεί πόσιμο νερό, δημιουργούνται απόβλητα, δηλαδή νερό με πολύ αλάτι, η άλμη, που ρίχνεται πάλι πίσω στη θάλασσα, επιβαρύνοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα. Αυτό που κάνει το «SolBrine» το νέο σύστημα αφαλάτωσης, είναι Μια ακόμη ελληνική πρωτοπορίανα επεξεργάζεται την άλμη σε ποσοστό 100% για να διαχωριστεί το γλυκό νερό, από τα άλατα τα οποία προορίζονται για διάφορες χρήσεις, όπως επιτραπέζιο ή εκχιονιστικό αλάτι κ.ά.

Το σύστημα «Sol-Brine» αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής του μηχανολόγου – μηχανικού Δημήτρη Ξεύγενου. Το σύστημα κέρδισε στις αρχές Νοεμβρίου το 1ο βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό Καινοτομίας για τη θαλάσσια οικονομία «BlueGrowthPiraeus», που διοργάνωσαν το AthensInformationTechnology (AIT) και το πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Aephoria.net.

Συγχαρητήρια στην προσπάθεια. Ελπίζουμε να πάρει σάρκα και οστά και να μην θαφτεί σε κάποιο χρονοντούλαπο.