Ως «φωτογραφικός» χαρακτηρίζεται ο διαγωνισμός για την «Διαχείριση Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων Ηρακλείου» από τον πρώην ευρωβουλευτή και πρώην δήμαρχο Χερσονήσου, Σπύρο Δανέλλη. Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη δρομολογείται η ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένη εταιρεία και ανοίγει τον δρόμο για την επιλογή της καύσης των σκουπιδιών, που είναι καταστροφική, και την εγκαταλείπουν σε όλη την Ευρώπη.

Υπεύθυνη θεωρTa skoypidia toy Hrakleioy fotografizounείται η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία αν και έχασε τις εκλογές, και γνώριζε ότι επέκειτο αλλαγή της ηγεσίας το Ενιαίου Συνδέσμου Απορριμμάτων Κρήτης, δεν δίστασε να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση με την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύλλογος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ηρακλείου, που σε επιστολή του στη νέα διοίκηση του ΕΣΔΑΚ ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού και την επανάληψή του.

Λαμπρινός …σε ομηρία… Κουράκη. Αυτός ο τίτλος είναι και ο πρέπων. Όμως ο Μπόμπολας …καιροφυλακτεί να αρπάξει ότι δημοπρατείται, είτε με μίζες, είτε με τους αποκλειστικούς φωτογραφικούς μηχανισμούς του, είτε με εκβιασμούς και απόπειρες δολοφονίας, όπως αυτή κατά του αντιδημάρχου Ινιωτάκη.

Ευχόμαστε οι Ηρακλειώτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθούν στην διαπλοκή.