βιολογικάΤην κατάργηση της αναγραφόμενης ημερομηνίας λήξης σε είδη διατροφής μακράς διαρκείας, όπως είναι τα μακαρόνια, το ρύζι και ο καφές, σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετες προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι αγροτικές οργανώσεις των κρατών – μελών της ΕΕ, ενώ υπέρ συντάσσονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες υποστηρίζουν ότι κάθε χρόνο καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων 89 εκατ. τόνοι τροφίμων, κατάλληλων προς κατανάλωση. Ακόμη, η Ολλανδία και η Σουηδία βρίσκονται ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ΕΕ  που το μέτρο όχι μόνο τους βρίσκει σύμφωνους, αλλά προτείνουν και την επέκτασή του και σε άλλα είδη τροφίμων.

Το θέμα της απόρριψης τροφίμων στο δυτικό κόσμο έχει πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις, εξαιτίας των ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών συνεπειών.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.