skaptikoΣάλος προκλήθηκε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου προϊστάμενος του δήμου μαζί με δυο δημοτικούς υπαλλήλους επιχείρησαν να πουλήσουν σκαπτικό μηχάνημα για σκραπ. Μαζί τους συνελήφθησαν και οι ιδιοκτήτες της μάνδρας, οι οποίοι έκαναν ως φαίνεται τα στραβά μάτια.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας έκαναν έλεγχο σε εργοτάξιο και βρήκαν μέσα σε φορτηγό το προς πώληση σκαπτικό με τελικό προορισμό εγκαταστάσεις  εταιρίας διαχείρισης παλαιών μετάλλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο προϊστάμενος του δήμου και οι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες της εταιρίας και προσπάθησαν να τους δώσουν το παλιό μηχάνημα, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταστροφής, εν αγνοί του δήμου και θέλοντας να τσεπώσουν τα χρήματα.

ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ.