Χάρτης με τις καθαρές παραλίες στην Αττική για το 2014

Posted by

clean-beaches-2014Τα σημεία στον χάρτη, ενώ έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι ακριβή, πολλές φορές είναι κατά προσέγγιση περίπου 500 μέτρων

Το πράσινο (Κ) σημαίνει ότι η παραλία είναι κατάλληλη για κολύμβηση ενώ το κόκκινο πως είναι ακατάλληλη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2006/7/ΕΚ

8 Σχόλια

 1. θα ηθελα να μαθω για παραλια μαρικεσ και μπλε λιμανακι στη ραφηνα

 2. Παναγιώτης says:

  Τα σημεία του Χαρτη που αντιστοιχούν στους Αγίους Θεοδώρους είναι εντελώς λάθος, πάνω από 500μέτρα. Επίσης η περιοχή ΚΑΒΟΣ Ισθμίων είναι από την μεριά της Πελοποννήσου ενώ εσείς το δείχνετε από την μεριά της Στερεάς Ελλάδος.

 3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ says:

  Αξιότιμοι Κύριοι,

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα τα αποτελέσματα της έρευνας σας για τις παραλίες της Αττικής.
  Θα ήθελα, με ιδιαίτερο σεβασμό στη δουλειά σας, να επισημάνω μια πιθανή παράλειψη απο το σύνολο των δειγματοληψιών που λάβατε.
  Πρόκειται για την παραλία «ΜΑΡΙΚΕΣ» στη Ραφήνα, η οποία δεν εμφανίζεται στους πίνακες σας. Είναι μια μεγάλη παραλία μήκους 700 περίπου μέτρων που βρίσκεται γύρω στα 800 μέτρα νότια της παραλίας «ΡΑΦΗΝΑ Β». Η παραλία «ΜΑΡΙΚΕΣ» είναι η πιό πολυσύχναστη της περιοχής της Ραφήνας και μαζεύει κόσμο και φυσικά πολλά παιδιά απο όλη την Αττική. Τον Ιούλιο και Αύγουστο κυριολεκτικά σφύζει απο κολυμβητές. (Οι παραλίες «ΡΑΦΗΝΑ Α και Β» ακριβώς επειδή βρίσκονται πλάι απο το λιμάνι έχουν ελάχιστους λουόμενους). Επειδή τυχαίνει να διαμένω στην περιοχή αυτή και γνωρίζω πολύ κόσμο που κολυμπά μαζί με εμένα στις «ΜΑΡΙΚΕΣ», με παρακάλεσαν να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να ενημερωθούμε για την καταλληλότητα ή μη της παραλίας μας.
  Παρακαλούμε πολύ για την απάντηση σας δεδομένου ότι η κολυμβητική περίοδος έχει ήδη αρχίσει. Εάν επιθυμείτε οποιουδήποτε είδους διευκρίνηση ή βοήθεια, είμαστε στη διάθεση σας.

 4. καλημερα σας.εχω μια απορια πως ειναι δυνατον μια παλαρια να ειναι καθαρη και η ακριβως διπλανη της να μην ειναι?

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*